Je potrebný rozvoj verejnej dopravy v prihraničných regiónoch

Patince. V Patinciach sa konala záverečná konferencia projektu „Rozvoj verejnej dopravy ako nástroj pre zvýšenie mobility v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne“. Celkovým cieľom programu, ktorý sa začal 1. septembra 2012. a trval osemnásť mesiacov, bol vypracovanie zlúčeného systému verejnej dopravy v slovensko – maďarskom pohraničnom regióne.

Tlačovú konferenciu tohoto stretnutia si môžete pozrieť tu:

http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/93?date=02.06.2014

http://www.hirek.sk/video/20140605202909/Fejleszteni-kell-a-tomegkozlekedest-a-hatarmenti-tersegben.html

Pripravuje sa stratégia rozvoja hromadnej dopravy v maďarskom pohraničí

Maďarská spoločnosť Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (Ústav pre výskum dopravy, Nezisková s.r.o.) a bratislavský Inštitút priestorového plánovania vypracujú z podpory Európskej únie (EÚ) vo výške 380.000 eur stratégiu na rozvoj hromadnej dopravy. Tá sa bude týkať regiónov hraničiacich s Maďarskom.

Zdroj: http://www.svetpriemyslu.sk/domaci/stavebnictvi/16-08-2013/pripravuje-sa-strategia-rozvoja-hromadnej-dopravy-v-madarskom-pohrani

Javulni fognak a Szlovákia és Magyarország közötti kerékpáros kapcsolatok

A határmenti kerékpáros útvonalak fejlesztésre kerülnek, valamint javulnak az autóbusz- és vasúti kapcsolatok is. Továbbá, kijelölésre kerül hamarosan a Vasfüggöny menti kerékpáros útvonal hiányzó szakasza is az Euro-Velo 13 részeként.

Paton (Szlovákia), a TransHUSK projekt konferenciáján jártunk.

Read more...

Pripravuje sa stratégia rozvoja hromadnej dopravy pri maďarsko-slovenských štátnych hraniciach

Maďarská spoločnosť Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (Ústav pre výskum dopravy, Nezisková s.r.o.) a bratislavský Inštitút priestorového plánovania vypracujú z podpory EÚ vo výške 380 tisíc eur stratégiu na rozvoj hromadnej dopravy. Dve inštitúcie uchádzajúce sa o pomoc získali podporu na realizáciu projektu za účelom zlepšenia mobility v pohraničnom regióne v rámci Operačného programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko – Slovensko. Spolupracujúci partneri vytvárajú stratégiu, pripravujú štúdiu uskutočniteľnosti a vypracujú akčný plán na rozvoj cezhraničnej verejnej dopravy po viac ako 600 kilometrovom úseku maďarsko-slovenských hraníc.

Zdroj: http://www.kosickespravy.sk/pripravuje-sa-strategia-rozvoja-hromadnej-dopravy-pri-madarsko-slovenskych-statnych-hraniciach

Fejleszteni kell a tömegközlekedést a határmenti térségben

Pat. Patfürdőn tartották meg a „Mobilitás elősegítése a magyar-szlovák határ mentén a tömegközlekedés révén” című projekt zárókonferenciáját. A 2012. Szeptember 1-jétől tizennyolc hónapon át tartó program általános célja egy összevont közösségi közlekedési rendszer kifejlesztése volt a magyar-szlovák határmenti régióban.

Forrás: www.hirek.sk/

 

2014. május 29-én Patfürdőn rendezték meg a Transhusk projekt zárókonferenciáját

2014. május 29. napon a szlovákiai Patfürdőn tartották meg a „Mobilitás elősegítése a magyar-szlovák határ mentén a tömegközlekedés révén” elnevezésű projekt zárókonferenciáját.

A rendezvény célja a projekt keretében megvalósított tevékenységek eredményeinek bemutatása, értékelése, valamint a közlekedésfejlesztésben érintett döntéshozók és a határrégióban található települések képviselőinek tájékoztatása volt.

A konferencián elhangzott nyitóbeszédet követően Dr. Denisa Žiláková, a Szlovák Köztársaság Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának képviselője hangsúlyozta a határon átnyúló közösségi kapcsolatok fejlesztését szolgáló fejlesztési projektek fontosságát és sok sikert kívánt a stratégia által megfogalmazott célok megvalósításához.

Read more...

Határtalanul

A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont a mobilitás elősegítése a magyar-szlovák határ mentén a tömegközlekedés fejlesztése révén elnevezésű projektnyitó konferenciájának. A Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és szlovák partnere az Európai Unión keresztül nyertek támogatást a határon átnyúló programra. A cél, hogy felvázoljanak egy olyan közös tömegközlekedés-fejlesztési stratégiát, ami erősítheti a határon átnyúló kapcsolatokat. A tervek szerint a későbbiekben integrált jegyet és egységes tarifarendszert is kialakítanának a magyar - szlovák határ mentén.

Read more...

Subcategories

Stratégia készül a magyar-szlovák határ menti tömegközlekedés fejlesztésére

Tömegközlekedés-fejlesztési stratégiát dolgoz ki közösen a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a pozsonyi Területfejlesztési Intézet 380 ezer eurós európai uniós támogatásból - mondta Siska Miklós projektvezető. A határ menti mobilitás elősegítésére irányuló projektre a Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyerte el a támogatást a két pályázó intézmény. Az együttműködő partnerek stratégiát alkotnak, megvalósíthatósági vizsgálatot készítenek és akciótervet dolgoznak ki a több mint 600 kilométer hosszú magyar-szlovák határon átnyúló közösségi közlekedési kapcsolatok fejlesztésére - ismertette Siska Miklós. (MTI)

forrás: sunshinefm.hu

ŵȽ޹˾